Páratlan lehetőségre hívta fel a pályakezdő zenei előadók figyelmét a Petőfi Rádió

A Petőfi Kulturális Ügynökség Nagylemez-programot hirdetett, ami a pályakezdő előadók karrierjének elindulását támogatja. A győztes nemcsak egy saját lemezzel lehet gazdagabb, hanem egy mentorprogramban is részt vehet a legkiemelkedőbb hazai producerek és zenészek pártfogoltjaként. Az egyedülálló lehetőségről az egyik mentor, a Mary PopKids zenésze, Kama, valamint Szepesi Zsolt meséltek a Petőfi Rádióban.

Sokan dédelgetnek zenei álmokat, de csak keveseknek sikerül valóra is váltaniuk. A Petőfi Kulturális Ügynökség új pályázata nekik kíván segíteni: olyan kezdő előadókat keresnek, akik szeretnének professzionális körülmények között összeállítani egy zenei anyagot olyan befutott zenei producerek mentorálásával, mint többek között Gerendás Dani, Kama, Somogyvári Dániel vagy Zwickl Ábel. A Mary PopKids zenésze hangsúlyozta, ez egy olyan lehetőség, amit minden pályakezdő zenésznek érdemes megpróbálnia. A mentorok már nagyon várják a pályázatokat – derült ki a Petőfi Rádió Mezgerélő című műsorában.

„Hogy kinek, mit jelent a jó zene, szubjektív. De amikor érzed, hogy az előadóban van egy olyan elképzelés, hang, hangszerelés, vagy bármi, ami a produkciót eredetivé és zsigerig hatolóvá teszi, akkor azzal mindenképpen érdemes foglalkozni.  A zenei spektrum széles skáláján mozgó producerekhez lehet eljutni, ezért nincs műfaji korlátozás a jelentkezésnél” – kezdte Kama, aki a Banana Records egyik alapítójaként már évek óta közreműködik a feltörekvő, hazai előadók és zenekarok tehetséggondozásában.

„A pályázatra a Kultúrpont Irodán keresztül lehet jelentkezni december 3-ig. A jelentkezés feltételei a többi között minimum egy kereskedelmi forgalomba került dal, egy biográfia, és öt, még meg nem jelent demó. Egy űrlapot is ki kell tölteni, ahol a produkciók jelölhetik, hogy a programban résztvevő producerek közül kivel szeretnének a következő egy évben együtt dolgozni” – részletezte Szepesi Zsolt, a projekt vezetője.  A további részletek a Petőfi Rádió Mezgerélő című műsorából ismerhetők meg.

Mezgerélő – minden hétköznap este, kétórás kulturális műsor a Petőfi Rádióban!