Hír Archívum

Az önkétesség vagányság az M2 gyerekcsatorna műsorvezetője szerint

Az M2 Gyerekcsatorna a Segíts, ha bírsz közösségépítő kezdeményezését az önkéntesség népszerűsítéséért hívta életre, hogy a gyerekeknek megmutassák, miért fontos és jó önzetlenül segíteni másokon. A Kossuth Rádióban a kampány egyik arca, az M2 Hetedhét kaland című műsorának ifjú műsorvezetője, Gyarmati Erik vendégeskedett, aki saját példájával bizonyítja, hogy kamaszként közösségi munkát végezni igazán vagány dolog.

Az M2 Gyerekcsatorna Segíts, ha bírsz kampánya arra buzdítja a legkisebbeket, hogy a környezetükre odafigyelve, szolidárisan viselkedjenek, ha pedig valaki támogatásra szorul, ne menjenek el mellette segítségnyújtás nélkül. A csatorna műsorvezetői – Góczán Panni, Korcsog Laura és Gyarmati Erik – saját önkéntes munkájukon át szemléltetik, miért hasznos, ha nemcsak magunkra, hanem a körülöttünk élőkre is odafigyelünk. A Hetedhét kaland műsorvezetője, Erik a Kossuth Rádió műsorában beszélt arról, milyen érzéseket keltett benne az önkéntesség.

„Az érettségi miatt sokan csak túl akarnak lenni mielőbb az önkéntes munkán, pedig elég jó érzés önzetlenül segíteni, a közösségért tenni. A saját korosztályomnak üzenem, hogy bár nincs kézzel fogható pénzértéke az ilyen munkának, óriási társadalmi haszna van és szerintem elég vagány dolog ilyesmit csinálni. A mi célunk, hogy a Hetedhét kaland nézőiben – akik átlagosan 4 és 7 évesek – elültessük ezt a gondolatot. Azt mutatjuk meg, milyen apró lépéseket tehetnek, ha önkéntes munkát ténylegesen még nem is végezhetnek. De segíthetnek a házi munkában, előre engedhetik az időseket a boltban vagy átadhatják nekik a helyüket a buszon. Már ezekkel a kis dolgokkal átérezhetik, milyen jó érzés előzékenynek lenni, másoknak segíteni” – fogalmazott a Napközben műsorában Gyarmati Erik, az M2 Gyerekcsatorna műsorvezetője, aki korábban egy múzeumban vállalt önkéntes munkát és egy társasjáték tesztelésében is részt vett. A teljes beszélgetés IDE kattintva visszahallgatható.

Az M2 Gyerekcsatorna óvodás csoportok és kisiskolás osztályok jelentkezését várja, akik szívesen megmutatják, hogyan nyújtanak segítséget a környezetükben élőknek, méghozzá úgy, hogy ellátogat hozzájuk a Hetedhét kaland egyik műsorvezetője és együtt hajtják végre segítő akciójukat. Jelentkezni november 25-ig lehet a hetedhetkaland@mtva.hu címen.

A Segíts, ha bírsz! kampánnyal a közmédia az önkéntességet kívánja népszerűsíteni. Az aktivitás célja, hogy a gyermekek szívesen segítsenek a környezetükben élőknek, hiszen segíteni jó.

További karitatív és hitéleti tartalmakért érdemes feliratozni a közmédia Bizony, Isten! YouTube-csatornájára.  

Kapcsolódó