Hír Archívum

Segíts, ha bírsz! és mutasd meg a világnak

Óvodás és kisiskolás csoportok csatlakozását várja az M2 Gyerekcsatorna a Segíts, ha bírsz! című őszi közösségépítő kampányához november 25-ig, amelynek célja az önkéntes munka megalapozása, eszmeiségének elültetése a gyerekekben. Ennek kínál platformot a közmédia gyerekcsatornája buzdítva a gyermekeket, hogy mutassák meg közösségükkel együtt, ha szívesen segítenek a környezetükben élőknek. Az aktivitáshoz egyénileg is lehet csatlakozni, nem kell mást tenni, mint lerajzolni segítő szerepben a polip kabalafigurát. Persze, ami a legfontosabb, hogy ne csak a kamera előtt, vagy a rajzon mutatkozzon meg a segítség, hanem a valóságban is, hiszen segíteni bármikor lehet.
 

Nem először indít közösségépítő kampányt a közmédia gyermekcsatornája. Tavasszal a tanulásnépszerűsítő Legyetek eszesek!-ben mutathatták meg a fiatalok, hogy az iskolában tanultakat hogyan lehet kamatoztatni a mindennapi életben és miért menő tájékozottnak lenni, most pedig az önkéntes munka fontosságát, a segítésre való nevelést tűzte ki célul a közmédia.

A Segíts, ha bírsz! kampánnyal a közmédia az önkéntességet kívánja népszerűsíteni. Az aktivitás célja, hogy a gyermekek szívesen segítsenek a környezetükben élőknek, hiszen segíteni jó.

Az M2 Gyerekcsatorna óvodás csoportok és kisiskolás osztályok jelentkezését várja, akik szívesen megmutatják, hogyan nyújtanak segítséget a környezetükben élőknek, méghozzá úgy, hogy ellátogat hozzájuk a Hetedhét kaland egyik műsorvezetője és együtt hajtják végre segítő akciójukat. Ilyen formán az ország-világ előtt büszkélkedhet a csoport hasznos tetteivel, hiszen szerepelenek majd a Hetedhét kaland című műsorban. Ráadásul egy szuperhős köpenyt is kap a csoport, amelyet ettől kezdve mindig az a gyerek viselhet, akit tettei alapján a csoport a nap hősének választ. A köpeny így minden nap másra kerülhet, ezzel pedig inspirálni lehet őket, hogy a segíteni vágyás ne csak egyszeri alkalom legyen életükben. Jelentkezni november 25-ig lehet a hetedhetkaland@mtva.hu címen.

Egyénileg is lehet csatlakozni a kampányhoz. A segíts, ha bírsz! kabalafigurája egy polip, amely a 8 csápjával 8 felé tud segíteni. Az egyéni jelentkezőknek ezt a polipot kell lerajzolniuk úgy, hogy csápjaiba olyan tárgyakat helyezzenek el, amelyekkel a gyerekek szívesen segítenek otthon, vagy az óvodában, iskolában. A polipot a médiaklikk.hu/hetedhetkaland oldalon lehet megtalálni. Ezen kívül persze bármilyen rajzot be lehet küldeni arról, hogy miként segítenek a gyerekek máshol. A rajzokat a Hetedhét kalandban és az online felületeken láthatják viszont az alkotók

Segíts ha bírsz! – az M2 Gyerekcsatorna kampánya az önkéntes munka megalapozása, eszmeiségének elültetése érdekében.

A kampány részletei a mediaklikk.hu/hetedhetkaland oldalon találhatók.

Kapcsolódó