Hír Archívum

Édes titkot árult el a Duna TV-ben a Szinbád című filmről a rendező lánya

Édesapjára, a tragikusan fiatalon elhunyt Huszárik Zoltán filmrendezőre emlékezett Huszárik Kata a Duna Televízió Almárium című műsorában. A beszélgetésben szóba került a híres rendező másik szakmája, a grafikusművészet, illetve az is kiderült, noha nincs a stáblistában, hogyan „szerepelhetett” mégis a legendás Szindbád-filmben lánya, Kata. A színésznő erről is megosztott egy titkot a nézőkkel.

1971-ben mutatták be Huszárik Zoltán és Sára Sándor közös alkotását, a Szindbád című filmet, amely Huszárik Zoltán első játékfilmje volt. A szereplők között találjuk Nagy Anna színésznőt is, Huszárik Kata édesanyját.

„A filmben ugyan nem látszik még, de én már ott vagyok a hasában” – árulta el a Jászai Mari-díjas magyar színésznő, aki édesapjára emlékezett, október 15-én lesz ugyanis 40 éve, hogy a Balázs Béla-díjas és posztumusz Kossuth-díjas magyar filmrendező fiatalon, mindössze ötven évesen elhunyt.

Huszárik Zoltán grafikusművész is volt, sok alkotása jelent meg újságokban, de tervezett könyvborítót is. „Sokra tartotta a rajzolást, egyfajta szelep volt számára, hogy mikor nem filmet forgatott, akkor is alkothatott. Mindenhol, mindenre rajzolt, ha nem volt papír, akkor szalvétára, papírzsepire. Ezeket egyből oda is adta barátoknak, ismerősöknek, kollégáknak” – mesélte Huszárik Kata.

Hogy milyen volt édesapaként, arról is beszélt Huszárik Kata az Almáriumban, amely IDE kattintva nézhető újra.

Almárium – hétköznap 14.20-tól a Duna Televízió műsorán.

Kapcsolódó