Hír Archívum

Egy ismert magyar zenész is beköltözik a Rozmaring kunyhóba

Nemcsak az új sorozat zeneszerzőjeként, hanem egyes zenei betétek előadójaként, közreműködőjeként is felbukkan Szabó Balázs a Rozmaring kunyhóban. A közmédia új, saját gyártású bábsorozatában Napraforgó és öt bájos guba kalandjait tizenkét szombaton át követhetik a nézők az M2 Gyerekcsatornán. A gubák nemcsak külsőleg színesek, személyiségük is az, amely a bábsorozat zenéjében is felfedezhető a népszerű zeneszerzőnek köszönhetően, akitől egyáltalán nem áll távol a bábszínház világa.
 

Megérkeztek a gubák az M2 Gyerekcsatornára, szombaton este debütált ugyanis a közmédia új, saját gyártású bábsorozata, a Rozmaring kunyhó, amely tizenkét héten át lesz látható az M2-n.

„Nagyon sokféle, színes karakter él a Rozmaring kunyhóban. Ezt a sokszínűséget szerettük volna zenében is megmutatni. Például Lári és Fári zenéjében a játékosság jelenik meg, Mályvánál pedig egy udu nevű ütős hangszer szólal meg, amely kiválóan megjeleníti a karakter belső remegését, izgalmát” – mesélte Szabó Balázs zeneszerző, aki nemcsak megírta a Rozmaring kunyhó fülbemászó dallamait, hanem énekel is a sorozatban. „Becsempésztünk engem is a felvételekbe, néha a vokálokban tűnök fel, illetve a nagymama régi lemezén is rajta lesz egy dal, amiben éneklek. Ez már csak azért is jó érzés, mert egy kicsit én is beköltözöm a Rozmaring kunyhóba” – tette hozzá az ismert zenész, akitől nem áll távol a műfaj világa, hiszen debreceni, kecskeméti és pécsi bábszínházakban is dolgozott színészként, rendezőként és zeneszerzőként is.

A Rozmaring kunyhó első részét IDE kattintva újra lehet nézni!

A Rozmaring kunyhó országos televíziós premierje alkalmából az MTVA rajzpályázatot is hirdetett, amelyre óvodások és általános iskolások alkotásait várja két kategóriában. Pályázni október 30-ig lehet „Ő a kedvenc gubám” és „Ez történik a Rozmaring kunyhóban” témákban a hetedhetkaland@mtva.hu címen. A legjobb rajzokat a Hetedhét Kaland című műsorban is láthatják a nézők. A részletek elérhetők a mediaklikk.hu/rozmaringkunyho oldalon, ahol színezők, videók, cikkek és további extra tartalmak is megtalálhatók, sőt a bábsorozatról, a szereplőkről és a készítőkről is rengeteg kulisszatitkot lehet itt találni. Ezen az oldalon hallgatható újra a Rozmaring pillanatok a családnak című podcast is, amelyben dr. Polányi Viktória szakpszichológus, valamint a bábjáték szerzője és főszereplője, Trömböczky Napsugár egy-egy ismert emberrel fejtik tovább a sorozat mondanivalóit, segítséget nyújtva a szülőknek a gyereknevelés érzékeny problémáinak megoldásához.

Rozmaring kunyhó – szombatonként 18 órától, ismétlés vasárnaponként 08.10-kor, valamint péntekenként 19.50-kor az M2 Gyerekcsatornán!

Kapcsolódó