A konyhában is készülnek a Bikini dalai

Ha nem lennének zeneszerzők, és nem születnének dalok, akkor a hangok csak úgy kóvályognának az éterben, fejtette ki Németh Alajos „Lojzi” a Librettóban a Dalszerzők Napja kapcsán. A Bikini együttes basszusgitárosa és zeneszerzője azt is elmesélte az M5 kulturális csatornán, milyen döbbenetes élmény volt megtapasztalni dalaik erejét.

„A SOTE-n játszottunk először nagy koncerteket az 1980-as évek vége felé. Bent volt 4 ezer ember, kint a Nagyvárad térig álltak az emberek és mind énekelték dalainkat. El sem hittem, hogy ezek a dalok, amelyek a konyhaasztalon születtek, mert általában a konyhában írom a dalokat, mennyire megérintik az emberek lelkét” – mondta Németh Alajos „Lojzi”, aki a Bikini elmúlt 39 éve alatt több, mint 20 lemezt készített az együttessel.  „A zenének óriási ereje van, ha jól bánsz vele, tényleg hegyeket mozgat meg” – tette hozzá.

Hogy Németh Alajost melyik Bikini-dal szövege fogta meg leginkább, kiderül a Librettóban elhangzott beszélgetésből, amely IDE kattintva nézhető újra.

Librettó – minden hétköznap 19 órától az M5 műsorán!