Megérkeztek az új barátok a Rozmaring kunyhóba

Szombaton este végre a nézők is beleshettek a „Holdas pataktól” nem messze álló varázslatos Rozmaring kunyhóba, amelynek kiderült egyik legfőbb titka, vagyis a gubák léte. Miközben az ő közvetlen és őszinte lényük, aranyos tetteik megmosolyogtatták a nézőket, egy komoly téma, a gyász feldolgozása is belopakodott a történetbe. A közmédia új, saját gyártású sorozatának fontos célkitűzése ugyanis, hogy a gyerekek életében fontos kérdésekre adjon választ, számukra érthető módon. A készítők gondoltak ugyanakkor a szülőkre is, hiszen elindították a Rozmaring pillanatok a családnak című podcastot, amely a gyereknevelés érzékeny témáival foglalkozik.
 

Megérkeztek a gubák az M2 Gyerekcsatornára, szombaton este debütált ugyanis a közmédia új, saját gyártású bábsorozata, a Rozmaring kunyhó, amely tizenkét héten át lesz látható az M2-n.

Napraforgó kiskorában sok időt töltött a „Holdas patak” mentén található kis házban, hiszen Rozmaring nagyinál töltötte gyerekkora sok nyarát. Erre a vidámsággal teli helyszínre most szomorú apropóból tért vissza, ugyanis a nagyi elvesztése miatt ki kell takarítania a kunyhót, hogy el tudják adni. A történet itt vesz álomszerű fordulatot, hiszen a múlt felidézése közben megjelennek a nagyi barátai, a gubák, akiket Napraforgó először plüssöknek hisz, ám hamar megtalálják a közös hangot és együtt idézik fel azt a sok jót, amit a nagyitól kaptak. Az emlékek egy dallamban is testet öltenek, megidézve a nagyi által sütött finom gubát, e kedves kis dalocska pedig tovább oldja a gyász miatti szomorúságot.

Hogy pontosan mit köszönhetnek a nagyinak a gubák, kiderül a Rozmaring kunyhó első részéből, melyet IDE kattintva lehet újranézni.

A Rozmaring kunyhó egyik legfőbb titka – vagyis a gubák léte – kiderült. Igaz, egyelőre csak Mályva és Kele bukkant föl a történetben, hamarosan érkeznek a többiek is.

Érdemes felkeresni a https://mediaklikk.hu/rozmaringkunyho oldalt is, hiszen a bábsorozatról, a szereplőkről és a készítőkről is rengeteg kulisszatitkot lehet itt találni.

A sorozat több, mint pusztán egy mese: a 12 epizód mindegyike ugyanis egy-egy konfliktusra, élethelyzetre épül, hogy a gyerekek nyelvén, a mese által megoldást is nyújtson számukra. Ám a szülők is kapnak segítséget a Rozmaring pillanatok a családnak podcast által, amelyben dr. Polányi Viktória szakpszichológus és a bábjáték szerzője és főszereplője, Trömböczky Napsugár egy-egy az ismert emberrel fejtik tovább a sorozat mondanivalóit. Az első epizód után a közkedvelt Jászai Mari-díjas színművész, Pindroch Csaba a podcast vendége, akivel a  szeretteink elvesztésétől való félelemről beszélgetnek.

A podcastot a Rozmaring kunyhó weboldalán lehet meghallgatni.

Rozmaring kunyhó – szombatonként 18 órától, ismétlés vasárnaponként 08.10-kor, valamint péntekenként 19.50-kor az M2 Gyerekcsatornán!