Magyarország Ma – A vidék fejlődését mutatja be az M1 új műsora

Magyarország Ma címmel indul új műsor az M1-en június 18-án, amelynek középpontjában a vidék fejlődése, megújulása áll. A péntekenként 10.30-kor látható magazin háziasszonya Vállaji Orsolya lesz, aki a közmédia aktuális csatornájának vidékszerkesztője.

Hétről-hétre olyan beruházásokat, fejlesztéseket láthatnak a nézők a Magyarországa Ma adásaiban, amelyek a vidéken élő nyolcmillió ember létbiztonságát és kényelmét szolgálják. Vállaji Orsolya a közmédia vidéki tudósítóival karöltve azt mutatja be a műsorban, hogy ezek a már megvalósult vagy még folyamatban lévő fejlesztések milyen hatással vannak a helyi lakosok mindennapi életére.

„Az elmúlt időszakban kiemelt szerepet kapott hazánkban a vidékfejlesztés, amelynek egyre több és több látható eredménye van. Az egymást érő beruházások közvetlenül is befolyással vannak a vidéken élő emberek életére, hiszen javítanak jövedelmi és szociális helyzetükön – azon túl, hogy megőrzik, valamint fejlesztik az élő és épített környezet értékeit” – fogalmazott Vállaji Orsolya szerkesztő-műsorvezető.

A műsorkészítők eltökélt célja, hogy a lehető legtöbb fejlesztésről beszámoljanak, ezért egy epizódban négy témával is foglalkoznak. A péntekenként 10.30-kor adásba kerülő műsor június 18-án indul az M1 csatornán.