Emlékműsorral tiszteleg Jankovics Marcell életműve előtt a közmédia

Két portréfilmet vetít a közelmúltban életének 80. évében elhunyt Jankovics Marcellről a Duna World. A Nemzet Művésze címmel elismert rajzfilmrendező példaértékű munkásságát méltató összeállítás június 14-én, 22.30-kor kerül adásba.

Nemzedékek nőttek fel a magyar népmesékből készített rajzfilmjein, megcsodáltuk nagyfilmjeit, a Fehérlófiát és a János vitézt és okultunk könyveiből, a Jelkép-kalendáriumból vagy A fa mitológiából. Példaként áll előttünk, mint ember, s mint sokoldalú művész: nem csupán rajzfilmrendezőként, grafikusként, könyvillusztrátorként és íróként, hanem kultúrtörténészként és politikusként is elismert volt. A Kossuth- és Balázs Béla-díja mellett a Duna Televízió egyik alapító kurátorként 2019-ben a közmédia életműdíját, a Csoóri Sándor-díjat vehette át.

Halhatatlan munkásságára a Duna World emlékműsorral tiszteleg, melyben két portréfilmet ismerhetnek meg a nézők Jankovics Marcellről. A Dokuzóna: In memoriam Jankovics Marcell című műsorban az alkotó szakmai életútjának nagyobb állomásai mellett, mint magánembert, színes egyéniségét is bemutatja.

In memoriam Jankovics Marcell – június 14-én, 22:30-tól a Duna World műsorán!

Dokuzóna – minden hétfőn 22.30-tól a Duna World műsorán, ismétlés szombatonként, 23.30-tól.

Az aktuális műsorszámok a MédiaKlikk felületén 60 napig korlátlanul visszanézhetők.