Ezreket érintő bejelentés a Petőfi Rádióban

Közel 11 ezer szavazat érkezett idén az Év Kerékpárútja pályázat döntős tizenegyére. A szorosra sikerült verseny nyertesét a Petőfi Rádió Eszembe jutottál című műsorában jelentette be kedden Petényi Mirkó, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ kommunikációs vezetője.
 

Május 11-én, a Közlekedési Kultúra Napján a Petőfi Rádióban hirdette ki Petényi Mirkó a 2021-es Év Kerékpárútja verseny nyertesét, amely idén a Poroszló-Tiszafüred közötti kerékpárút lett. „Majdnem 11 ezer szavazat érkezett a döntőbe került 11 bringaútra, és mindössze 100 vokson múlt az elsőség” – árulta el Iller Bálint műsorvezetőnek az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ kommunikációs vezetője, aki gratulált a győztesnek és a nem sokkal alulmaradt Deseda-tó kerékpáros körnek is.

Az idén másodszor meghirdetett versenyre bárki pályázhatott, vagy jelölhette az általa a címre érdemesnek ítélt kerékpárutat. A beérkezett 46 jelölés közül egy szakmai stáb választotta ki a döntős tizenegyet, amelyre április 30-tól egészen május 10-én éjfélig lehetett szavazni az Aktív Magyarország Facebook-oldalán.

A Közlekedési Kultúra Napját a Közlekedéstudományi Egyesület 2015 óta szervezi meg – az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával – azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet a biztonságos és kulturált közlekedésre. Ennek a kezdeményezésnek része az Év Kerékpárútja pályázat is, amelyet elsőként 2020-ban hirdettek meg.

„Idén ismét azt a kerékpárutat kerestük, amely turisztikai, kivitelezési és közlekedésbiztonsági szempontból is méltó arra, hogy többen megismerjék és tekerjenek rajta. A győztes Poroszló-Tiszafüred kerékpárútszakasz tavaly készült el. A Tisza-tó fölött húzódó elképesztően szép kerékpáros hidak együttesén hatalmas élmény bringázni” – mondta el Petényi Mirkó a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, az Aktív Magyarország, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub pályázatáról. A bejelentést IDE kattintva újra lehet hallgatni!

Eszembe jutottál minden hétköznap 10 órától a Petőfi Rádió műsorán!