Nagy Feró és Mező Misi A Dal 2021 döntőjében

Különleges produkciókat tartogat a jubileumi műsor döntője. A Dal 2021-nek a zsűritagok sem tudnak ellenállni: Nagy Feró és Mező Misi közösen állnak a világot jelentő deszkákra. A tavalyi győztesek pedig visszatérnek 2020 legjobb magyar slágerével, a Mostantóllal. A nyolc versenydal és a két extra produkció emlékezetes szombat estét ígér a Duna Televízió nézőinek.
 

Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere már az előző adásban dalra fakadt: az asztal alól előkapott egy mikrofont és elkezdte énekelni együttese egyik slágerét. Nagy Ferótól, a Beatrice frontemberétől sem áll távol, hogy kieressze hangját az élő adások alkalmával, a zsűriszékben ülve több alkalommal „bulizott együtt” a fellépőkkel és zengte a versenydalokat. Korábbi évadokban a két énekes külön-külön már fellépett extra produkcióval, de a szombati élő show-ban először zenélnek együtt. Így Vincze Lilla és Ferenczi György után ők is megtapasztalhatják, milyen A Dal 2021 színpadán állni.

A dalverseny 10. évadának  döntőjében is elmaradhatatlan az előző év győztes produkciójának visszatérése. A Dal 2021 háziasszonya, Orsovai Reni újra énekesként léphet fel a zsűri és a közönség előtt Rácz Gergővel, akivel 2020 magyar slágere, a Mostantól mellett meglepetéssel is készülnek. Az este más izgalmas pillanatot is tartogat: kiderül, melyik lesz az év dala, és melyik áthangszerelt szerzemény nyeri az online Akusztik Dalverseny fődíját.

A showműsor fináléjában nyolc dalt hallhatnak a nézők 19.35-től a Duna Televízión. A zsűritől legmagasabb pontszámot kapó négy produkcióra lehet majd szavazni, amelyikre a legtöbb SMS szavazat érkezik, az lesz 2021-ben az év magyar slágere. A jubileumi verseny újdonsága, hogy a döntőbe jutott mind a nyolc dal előadója részesül zenei produkciójának fejlesztésére fordítható támogatásban, nem csak a végső győztes. Az év dala énekesének nyereménye tíz millió forint. A zsűri pontjai alapján legjobb négy közé kerülő másik három produkció öt-öt millió forinttal gazdagodik. A további négy döntős versenyző egy-egy millió forint díjazásban részesül. A műsor egyik missziója, hogy a magyar könnyűzene tehetségeit támogassa, és ezzel az újítással valamennyi finalista álmának megvalósulásához hozzá tud járulni.

Az élő adás után az előadók és a zsűri tagjai is reflektálnak a show-ban történtekre az M2 Petőfi TV műsorában, A Dal Kulisszában és számtalan érdekességgel szolgálnak a produkciókról. A műsorok 60 napig visszanézhetők a MédiaKlikk oldalán.

A Dal 2021 döntő március 13-án, szombaton 19.35-től a Duna Televízió műsorán.