Leonardo da Vinci kalandos élete inspirálta új animációs sorozat az M2 Gyerekcsatornán

Október 28-tól lesz látható hétköznaponta 19.15 perctől a Leo da Vinci című animációs sorozat, amelyet a híres olasz művész, Leonardo da Vinci izgalmas élete ihletett.

A sorozat az 2018-ben készült, egész estés animációs film, a Leo da Vinci: Mission Mona Lisa sikerén felbuzdulva készült. Az epizódok történetének középpontjában a polihisztor egy-egy találmánya, alkotása áll. A három főszereplő, Leo da Vinci, Lollo és természetesen Lisa, akik Firenzébe mennek, az akkoriban virágzó olasz városba, hogy szerencsét próbáljanak és tanuljanak. A sorozat kalandjaiból sok-sok érdekes dolgot megtudunk. Többek között, hogy ki tervezte a Mediciek palotáját, mi az a Donum, ki volt Ghiberti és milyen, korát messze meghaladó találmányai voltak a mesternek. A történetek során képet kapunk a középkori város életéről, mindennapjairól és ünnepeiről is.

A Leo da Vinci mellett régi ismerősök új kalandjaival is találkozhatnak a legkisebbek, így október 2-tól hétköznaponta 15.55 perctől a Kismackó kalandjai friss epizódokkal jelentkezik. A bájos bocs hamar a gyerekek kedvence lett, aki barátaival együtt fedezi fel az egyre jobban kinyíló világ rejtette újdonságait. Barátaival sokat tanulnak bocsánatkérésről, őszinteségről és egymás megsegítéséről különböző izgalmas, de olykor gondolkodásra késztető kalandokon keresztül.

Október 2-tól indul a Mancs őrjárat harmadik évada hétköznaponta 19.25 perctől, egy nappal később pedig, azaz október 3-án veszi kezdetét a Babi kávézójának, valamint a Mickey egér játszóterének a második évada, utóbbi hétvégente 8.35 perctől lesz látható. A Babi kávézója szintén hétvégente reggel 6.30-tól ébreszti a kicsiket. A fiatal tündér, Babi és három barátnője, Ábránd, Pipacs és Bűbáj továbbra is összetartanak, miközben új recepteket próbálnak ki minden nap, és kedves kalandjaikon keresztül megmutatják, mi mindenre képes a barátság, az összefogás.

A hónap vége fele, október 19-től egy másik  nagy kedvenc új történeteivel is találkozhatnak a közmédia gyerekcsatornáinak a nézői, ez pedig az Állati küldetés, amely hétköznaponta 16.35 perctől látható. A második évadban izgalmakban szintén nem lesz hiány. Chris, Martin, Aviva, Koki és Jimmy Z továbbra is azon dolgoznak, hogy felfedezzék, és még jobban megismerjék Afrika, Észak-Amerika és a Karib-tenger különleges és veszélyeztetett állatait. Útjuk során ismét feltűnik a színen az állatok két nagy ellensége Zach és Ínyenc, ezzel kihívás elé állítva a csapatot.

Néhány nappal később, október 25-től két sorozat is új évaddal jelentkezik. Az egyik a Kutyapajtik, mely hétvégente 9 órakor kezdődik. Bingo és Rolly, a két kutyus, nem ismer lehetetlen, és segítenek mindenkinek mindenhol. A másik pedig több generáció kedvence, a Kacsamesék, melyben Dagobert bácsi, és a fiatalok ismét vidám perceket szereznek a gyerekeknek hétvégente 10.10 perctől. Hiszen kezdjenek bármibe is, abból kaland lesz.