T@gged: az online tér veszélyeire figyelmeztet az M2 Petőfi Tv új sorozata

Egy igazán aktuális sorozat érkezik augusztus 28-tól az M2 Petőfi TV műsorára, a T@gged-Célkeresztben ugyanis épp azt a világot mutatja be, amiben mindannyian jelenleg élünk. Mára már mindennapjaink részét képezi a social media világa, amely milliók számára komoly veszélyeket rejt a tökéletesnek látszó életek, és az igazinak tűnő kapcsolatok mérhetetlen számú bemutatásával. Sok szó esik manapság az internet árnyoldalairól, azonban ritka az olyan adaptáció, ami hitelesen tud minderről szólni.

A T@gged- Célkeresztben című, elsősorban a fiatalokat és a szüleiket megszólító pszichológiai thriller erre vállalkozik. A lendületes amerikai sorozat olyan kérdéseket, problémákat vet fel, amik a mai tiniket érintik, akik talán leginkább ki vannak téve az online világ veszélyeinek. Valósághűen mutatja be három lány életét, hogy mit tud okozni a közösségi médiában való teljes kitárulkozás és az a fajta személyiség változás, amit a pánik okoz. A lavinát egy videó indítja el, amelyben „megtaggelik” a főszereplőket és innentől kezdve úgy tűnik nincs megállás. Eleinte egy, de a későbbiekben folyamatosan változó profilokról fenyegetik őket, és közszemlére teszik a róluk készült videókat. Az életük innentől kezdve nyitott könyvvé válik, és ők segítségkérés helyett úgy gondolják legjobb menekülő útvonal a bezárkózás. Mindeközben a szülők nem is sejtik mekkora bajban vannak a gyermekeik, pedig fontos lenne, hogy az ilyen helyzetekben gyerekek bizalommal forduljanak a felnőttek felé, hogy ők melléjük tudjanak állni. A T@gged többek között erre szeretné felhívni mind a fiatalok, mind pedig a szüleik figyelmét az izgalmakban és fordulatokban bővelkedő epizódjai során.

A T@gged – Célkeresztben augusztus 28-ától péntekenként 22:10-kor, illetve szombatonként 22:40-kor lesz látható dupla részekkel az M2 Petőfi TV-n.