Hír Archívum

Domonyi Rita Tündérbodár című sorozatának bemutatója a Kossuth Rádió családi sávjában

A Kossuth Rádió családi sávjában az archívumi anyag mellett a legújabb esti meséket, mesejátékokat, ifjúsági sorozatokat mutatják be. A Tündérbodár című mesejáték a Thália Színház stúdiójában készült, a narrátor Molnár Piroska, a címszereplőnek Schell Judit kölcsönzi a hangját.

Humora és fantáziavilága talán leginkább a nagycsoportos óvodás korosztály, illetve a kisiskolások figyelmét ragadhatja meg. Az erdei fesztivál szervezésének célja, hogy a barátok az egész nyarat vidáman töltsék együtt a szabadban. A műsor, illetve versenyszámok között megtalálható a tavi koncert, a műsíró-verseny, a napfelkelte és naplemente-nézés, de a pitypangfújás, a felhőbámulás és a grimaszbemutató is.  A legbátrabb résztvevők a tormaevő-versenyt sem hagyják ki, az erdei filharmókusok pedig a rangos esemény zenei kíséretét biztosítják.

A szereplők névadása ötletes: például. Tündérbodár, legjobb barátja Devevér, aki denevér, Nagy Viktor hangján szólal meg. De találkozhatunk még Jalos bácsival, Tinó nénivel, Szabó Tivadarral, Maronkával és Lepkével is.

Legfontosabb értékként a szerző a bennünket körülvevő természetet, a fantázia szabad szárnyalását, az összetartás fontosságát, a fair play tiszteletét és nem utolsó sorban a közös játék örömét helyezi a középpontba.

Adás: Kossuth Rádió július 27-étől augusztus 9-éig 19: 32-19: 54.

Kapcsolódó