Húsvét a Bartók Rádióban

A Bartók Rádió műsorán a legszebb egyházi műveket hallhatják majd április 10. és 13. között.
 

Nagypénteken húsvéti kórusművek szólalnak meg az Énekelj velünk! című kórusmagazinban, majd a déli koncerten Mozart c-moll miséjét Helmuth Rilling vezényli. Este az Augsburgi Katedrális Kórusának hangversenyén gregorián dallamok, bűnbánati zsoltárok, Byrd-, Lassus-, Schütz- és Johann Sebastian Bach-kompozíciói szerepelnek, ezt követően a kortárs zene rajongóinak Peteris Vasks lett zeneszerző egyházi darabjaiból készül válogatással a közmédia klasszikus zenei rádiója az Ars Novában.

Másnap reggel Lassus II. bűnbánati zsoltárát és Pergolesi Stabat materét is hallhatják az érdeklődők a Hang-fogóban. A Cine-java filmzenei magazin húsvéti műsorában pedig a Passió című film zenéjéből szólalnak meg részletek.

Jézus Krisztus feltámadását ünnepli húsvétvasárnap reggelén a Hang-fogó is, amelyben többek között Johann Sebastian Bach 31. kantátája és Vivaldi Gloriája is felcsendül. Az esti hangverseny-közvetítésben részletek szólalnak meg Bach Máté- és János-passiójából, a Húsvéti oratóriumból, a h-moll miséből, valamint Händel Messiás című oratóriumából, az Aucklandi Filharmonikus Zenekar előadásában Sofi Jeannin vezényletével.

Húsvét hétfőn Johann Sebastian Bach orgonaművei, valamint késő este Gyöngyösi Levente és Lajtha László Magnificatja, illetve Ugis Praulins Missa Rigensis című kompozíciója várja a Bartók Rádió hallgatóit.