Jöjjenek velünk a kispiaci tájházba, ahol jóllakatjuk szellemet és a testet is. Adamov Judittól hallhatnak a bácskai fekete menyasszonyokról, a berakott képekről, amik elkísérték az asszonyt az oltártól a koporsóig, de megmutatjuk a jugoszláv múlt relikviáit is.
Varbai András mesterszakácstól ellessük a kispiaci ételek titkait, megtudjuk, mi volt Rózsa Sándor kedvenc fogása, és megkóstoljuk a furcsa, sós süteményt, a vajalját, ami rengeteg vajból, lisztből és tejfölből készül. Ezt a hetvenhat esztendős Vörös Annus néni készíti el, aki hetente kétszer viszi piacra ezt a különlegességet.
A turisztikában rejlő, még kiaknázatlan lehetőségekről Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere beszél.
Adás: Kossuth Rádió augusztus 3. (hétfő) 11.05-11.30.