Dobos Menyhért fél évszázada a közmédiánál

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját 50 éves közmédiánál töltött pályafutása alkalmából köszöntötték kollégái.
 

Dobos Menyhértet, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját 50 éves pályafutása alkalmából köszöntötte Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap megbízott vezérigazgatója hétfőn.

Dobos Menyhért 1969-ben lett a Magyar Televízió munkatársa. Először videó- és hangtechnikusként dolgozott, majd képmérnök, médiamenedzser, az Ügyfél Kapcsolatok Osztályának vezetője, a Szervezeti Kapcsolatok Főosztályának vezetője, később a Gyártási és Műszaki Alelnökség titkárságvezetője és főmunkatárs volt. Az ezredforduló idején az Elnöki Kabinetet vezette, közéleti igazgatóként az egyházi, vallási, kisebbségi, közéleti és határon-túli műsorokat felügyelte és irányította, később az M1 és az M2 csatorna műsorigazgatójaként, szolgáltatási vezérigazgató-helyettesként, majd a Duna Televízió Zrt. vezérigazgatójaként dolgozott.

„Weöres Sándort tudnám idézni, aki szerint »Azért szánom az embert, mert a szíve nem öregszik.« Nem bántam meg az elmúlt ötven évet, mert mindig csapatban dolgoztam, így könnyebben átvészeltem a nehézségeket. Bízom a munkatársaimban, a fiatalokban, ezért az én szívem sem öregszik – mondta a vezérigazgató a közmédiánál töltött fél évszázad alkalmából szervezett köszöntése kapcsán.

Pályafutása során a magyar nyelv megőrzése, ápolása volt a célja, függetlenül attól, hogy éppen milyen területen tevékenykedett. Munkássága középpontjában évek óta a kisebbség, a külhoni magyarság helyzete és mindennapjai állnak.

Dobos Menyhértnek jó egészséget és további sok sikert kívánunk!