Hír Archívum

Kárpát-medencei kaleidoszkóp a Határok nélkül szombati adásában!

Délvidéken, Magyarkanizsán, a 67. Kanizsai Írótábor vendége volt a Híd Kör Egyesület – érdekességek Galambóc váráról – A Partiumban, Aradon Wolff Károly festőművész alkotásaiból nyílt hiánypótló tárlat.
 
67. Kanizsai Írótábor (Fotó: Facebook)

Magyarkanizsán a 67. Kanizsai Írótábor vendége volt a tíz évvel ezelőtt alakult újvidéki Híd Kör Egyesület. A Híd irodalmi, művészeti és társadalomtudományi folyóirat szellemiségét képviselő csoport a vajdasági fiatal írókat, költőket, fordítókat és irodalmárokat tömöríti. A szombati adásban Berényi Emőke kritikust és Antalovics Péter költőt hallhatják a rádióhallgatók.

A Duna Al-Dunának nevezett, közel százötven kilométer hosszú folyószakasza Galambóc váránál kezdődik. A közelmúltban felújított, egykor stratégiai fontosságú vár történetéről Dr. Mészáros Zoltán történész mesél a rádióhallgatóknak.

Az Arad megyei Pankotán 1869-ben születettet festőművész, Wolff Károly huszonöt festményét állították ki nemrégiben az aradi Kölcsey Egyesület és az Arad Megyei Múzeum közös szervezésében. A százötven éve született festő tárlata szeptember 11-e és október 6-a között látogatható a múzeum épületében. Fekete Károly kurátor a kiállítás megnyitóján kultúrtörténeti érdekességekre hívta fel a figyelmet.

Adás: Kossuth Rádió – szeptember 21., szombat, 18.01-18.30

Kapcsolódó